- 6 أو 7 حبات بطاطس حسب حجمها .
- 3 أو 4 حبات طماطم .
- بصلة كبيرة الحجم .
- 3 حبات فلفل رومي أخضر " أو ملون حسب ذوقكم "
- 3 حبات جزر .
- ملعقة زبدة أو سمنة حسب اللي انت بتحبيه .
- ملح و فلفل .
- فرخة مقطعة نصفين .
طريقة التحضير
- قطعى البطاطس و الطماطم و البصلة و الفلفل و الجزر لشرائح ليست سميكة علشان تستوي و لا رفيعة علشان ماتتحرقش .
- ضعي ملعقة الزبدة في الصينية و عليها كل الشرائح السابقة و بعدها ضعي الفراخ على هذه المكونات و بعدها ضعى الملح و الفلفل علي الصينية " كمان ممكن جدا تضيفي عليها التوابل اللي انت بتحبيها "
- الخطوة الثالثة ضعى الصينية على النار و لكن لا تنسي اضافة كوب و نص ماء علشان البطاطس تستوي .
- الخطوة الأخيرة لما تحسي أن البطاطس دخلت في بدأت تستوى حطيها داخل الفرن لمدة نصف ساعة لحد ما يحمر جلد الفراخ و تستوى المكونات و يمكن اضافة البقدونس للتزين.