منتديات الجنة

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتديات الجنة

منتديات الجنة منتدى عراقي يهتم بالطلبة العراقيين والشباب العراقي ... منوع اجتماعي خدمي


3 مشترك

    الطريقة السحرية لعمل البطة المحشية

    midokeeper
    midokeeper
    .::عضو محترف::.
    .::عضو محترف::.


    الجنس : ذكر
    الانتساب الانتساب : 10/04/2011
    العمر العمر : 50
    المساهمات المساهمات : 500
    نقاط التميز نقاط التميز : 1500
    تقيم المستوى تقيم المستوى : 1

    الطريقة السحرية لعمل البطة المحشية  Empty الطريقة السحرية لعمل البطة المحشية

    مُساهمة من طرف midokeeper 2011-04-11, 2:22 am

    الطريقة السحرية لعمل البطة المحشية  17861alsh3er

    طبعا محدش فينا ميعرفش يعنى ايه بط
    وافكركم بمحمد هنيديدى بهمام فى امستردام لما سرف البطة الهنولندية

    المهم ندخل فى الموضوع
    المهم الحشو نوعان
    حشو بالفريك وحشو بالارز
    حشو الفريك
    نحضر عدد 2 كوب فريك ويغسل جيدا ثم يصفى فى مصفى ويترك من ساعتان الى 3 ساعات
    وبعد ذالك نحضر قطعة من الزبد فى حجم
    قبضة اليد وونضعها على النار ونشوح فيها بصلة مبشورة
    ونضع عليها ملح وفلفل اسود ناعم
    ونقلبهم جيدا ثم نضع الفريك
    ونستمر فى التقليب ثم نرفعها من على النار
    ونتركها قليلا حتى تبرد
    ونبداء فى حشو البطة
    ويعد كده نقوم بخياطة
    الجزء الاخير من البطة مكان الحشو يعنى
    طريقة عمل البط تعتبر سهلة جدا أول حاجه يغسل بالملح و الدقيق والليمون كويس عشان الريحة وبعدين ينقع فى ماء و خل لمدة 1/4 ساعة
    ثم نقوم بحشوها بالخليط السلبق
    اغلى الماء وبعدي نضيفى بصلة كبيرة ووحدة طماطم و ضيفى البطه مع مراعاة رفع غطاء القدر عشان الشوربة متبقاش غامقة
    وهتلاقي ريم بيطلع لازم تشيليه كل مايطلع
    و بعد نزع الريم ضيفى فصين حبهان + فصين مستكة + ورقة لورا ( لورى أو غار ) قرنفل عدد 5 حبة+ فلفل أسود
    وبعد كده غطى الحلة على البطة ولما تقرب تستوي ضيفى الملح

    ملحـــــوظة :
    ممكن إضافة قليل من الخل إلى الماء وهذا يساعد على سرعة النضج وتمنع ريحة الزفارة

    وبعدين ممكن يكون التحمير بالفرن
    بعد سلق البط تصفى جيدا من ماء السلق
    تدهن البطة بالصلصة أو السمن و تدخل الفرن و تفتح الشواية و تترك حتى تحمر مع مراعاة تقليبها على كل الجوانب حتى لا تحترق

    او طريقة تانية أحلى التحمير فى السمن البلدي

    * بعد سلق البط تصفى جيدا من ماء السلق عشان وياريت تضيعها فى مصفاة وترشى عليها قليل من الفلفل الاسود والملح وتتركيها لتبرد قليلا يعنى مش يفرقع السمنه في وشك
    سخني ملعقتىن سمن وحمري البطة فيهما مع مراعاة التقليب كلما إحمر جانب منها
    و تقدم فى طبق مفروش بورق من الخس أو أرز وممكن
    وزينيها بحلقات بصل وطماطم وفلفل
    mr.maro
    mr.maro
    .::عضو تفتخر به الادارة::.
    .::عضو تفتخر به الادارة::.


    الجنس : ذكر
    الانتساب الانتساب : 06/05/2011
    العمر العمر : 33
    المساهمات المساهمات : 3494
    نقاط التميز نقاط التميز : 3603
    تقيم المستوى تقيم المستوى : 4

    الطريقة السحرية لعمل البطة المحشية  Empty رد: الطريقة السحرية لعمل البطة المحشية

    مُساهمة من طرف mr.maro 2011-05-12, 1:30 am

    الــف شــكــر علـى المــوضــوع المــمــيــز

    بـأنــتــظــار الــمــزيــد


    تــحيـاتــى لــــك

    الطريقة السحرية لعمل البطة المحشية  588542
    zaied
    zaied
    نائب المدير العام
    نائب المدير العام


    الجنس : ذكر
    الانتساب الانتساب : 23/06/2009
    العمر العمر : 27
    المساهمات المساهمات : 4230
    نقاط التميز نقاط التميز : 6429
    تقيم المستوى تقيم المستوى : 4

    الطريقة السحرية لعمل البطة المحشية  Empty رد: الطريقة السحرية لعمل البطة المحشية

    مُساهمة من طرف zaied 2011-06-05, 2:25 am


    شكرا على الموضوع

      الوقت/التاريخ الآن هو 2024-11-16, 12:49 pm