طبعا محدش فينا ميعرفش يعنى ايه بط
وافكركم بمحمد هنيديدى بهمام فى امستردام لما سرف البطة الهنولندية
المهم ندخل فى الموضوع
المهم الحشو نوعان
حشو بالفريك وحشو بالارز
حشو الفريك
نحضر عدد 2 كوب فريك ويغسل جيدا ثم يصفى فى مصفى ويترك من ساعتان الى 3 ساعات
وبعد ذالك نحضر قطعة من الزبد فى حجم
قبضة اليد وونضعها على النار ونشوح فيها بصلة مبشورة
ونضع عليها ملح وفلفل اسود ناعم
ونقلبهم جيدا ثم نضع الفريك
ونستمر فى التقليب ثم نرفعها من على النار
ونتركها قليلا حتى تبرد
ونبداء فى حشو البطة
ويعد كده نقوم بخياطة
الجزء الاخير من البطة مكان الحشو يعنى
طريقة عمل البط تعتبر سهلة جدا أول حاجه يغسل بالملح و الدقيق والليمون كويس عشان الريحة وبعدين ينقع فى ماء و خل لمدة 1/4 ساعة
ثم نقوم بحشوها بالخليط السلبق
اغلى الماء وبعدي نضيفى بصلة كبيرة ووحدة طماطم و ضيفى البطه مع مراعاة رفع غطاء القدر عشان الشوربة متبقاش غامقة
وهتلاقي ريم بيطلع لازم تشيليه كل مايطلع
و بعد نزع الريم ضيفى فصين حبهان + فصين مستكة + ورقة لورا ( لورى أو غار ) قرنفل عدد 5 حبة+ فلفل أسود
وبعد كده غطى الحلة على البطة ولما تقرب تستوي ضيفى الملح
ملحـــــوظة :
ممكن إضافة قليل من الخل إلى الماء وهذا يساعد على سرعة النضج وتمنع ريحة الزفارة
وبعدين ممكن يكون التحمير بالفرن
بعد سلق البط تصفى جيدا من ماء السلق
تدهن البطة بالصلصة أو السمن و تدخل الفرن و تفتح الشواية و تترك حتى تحمر مع مراعاة تقليبها على كل الجوانب حتى لا تحترق
او طريقة تانية أحلى التحمير فى السمن البلدي
* بعد سلق البط تصفى جيدا من ماء السلق عشان وياريت تضيعها فى مصفاة وترشى عليها قليل من الفلفل الاسود والملح وتتركيها لتبرد قليلا يعنى مش يفرقع السمنه في وشك
سخني ملعقتىن سمن وحمري البطة فيهما مع مراعاة التقليب كلما إحمر جانب منها
و تقدم فى طبق مفروش بورق من الخس أو أرز وممكن
وزينيها بحلقات بصل وطماطم وفلفل